Ankara Anlaşması

Ankara Anlaşması (ECAA Agreement) Avrupa Birliği ile işbirliği anlaşması imzalamış olan ülkelerin vatandaşlarına, Birleşik Krallık tarafından verilen bir iş kurma izni vizesidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Avrupa Birliği Ülkeleri ve İngiltere arasında imzalanan, Ankara Anlaşması çerçevesinde serbest meslek vizesi başvurusunda bulunarak İngiltere’de ticaret yapma ve yerleşim hakkı elde edebilirler.

Ankara Anlaşması, Birleşik Krallık'ta yaşama ve çalışma olanağı sağlayan, sadece Türk vatandaşlarının yararlanabildiği özel bir vizedir. Bu başvuruda aranan temel koşul, başvuru sahibinin İngiltere’de kendi işini icra edeceğini beyan etmesidir. Bazı vize kategorilerinde olduğu gibi Ankara Anlaşması çerçevesinde yapılan başvurularda, herhangi bir minimum veya maksimum sermaye zorunluluğu olmasa da, İngiltere’de planladığınız işi kurmaya yetecek kadar sermayenizin olması gerekir.

Ankara Anlaşması koşullarını yerine getirdiğiniz takdirde, İngiltere'deki 4. yılınızın sonunda süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Süresiz oturum izni aldıktan sonra dilediğiniz işyerinde çalışabilir ya da dilerseniz kendi işinizi devam ettirebilirsiniz. Süresiz oturum izni aldıktan 1 yıl sonra da Birleşik Krallık Vatandaşlığı’na başvurabilirsiniz.

Birleşik Krallık'da
yeni bir hayat sizi bekliyor

Başvuruda Aranan Temel Koşullar

  • İngitere’de kendi işinizi kuracağınızı beyan etmek.
  • İcra edilecek iş için yeterli sermayeye sahip olmak. Sermayenin herhangi bir alt limiti yoktur; ancak işinizi başlatmak için gerekli olan bütün (şirket kurma, yapılacak iş için kullanılacak malzeme veya altyapı vb.) masrafları karşılamaya yeterli olmalıdır.
  • Kurmak istediğiniz iş alanında bilgi veya tecrübeye sahip olmak.
  • İşinizden gelir elde edinceye kadar (ortalama iki ay) geçiminizi devam ettirmek için gerekli masraflarınızı karşılamaya yetecek kadar maddi güce sahip olmak.
  • Bu vizeyi aldıktan sonra zamanınızın büyük bir kısmını İngiltere’de geçirmeye istekli olmak.
  • İcra etmek istediğiniz iş alanında detaylı araştırma ve bilgileri içeren ayrıntılı ve gerçekçi bir iş planı (Business Plan) sunmak.

HEMEN BAŞVUR

Kendi işinizi yaparken
Birleşik Krallık vatandaşı olun

Biz Kimiz?

Astons, tüm iş izinleri ve göçmenlik ilişkileri konularında müvekkilleri ile çok yakın olarak çalışan köklü ve başarılı bir özel göçmen danışmanlık firmasıdır. İlk görüşme aşamasından itibaren müvekkillerimiz ile kurduğumuz yakın ilişkiler bu alanda çalışan diğer firmalar içerisinde bizi benzersiz kılan en büyük özelliğimizdir.

Göçmenlik Hizmetleri Komiserliği (OISC) tarafından düzenlenmiş, birçok dilde hizmet verebilen danışmanlık ekibimiz en yüksek standartlarda hizmete ulaşılmasını sağlar.

Astons göçmenlik avukatları ile işinizin derinlemesine anlaşıldığından emin olabilirsiniz. Zamanında teslim yeteneğimiz, profesyonel anahtar teslim hizmetimiz ve yeni mevzuatları inceleme ve size etkilerini belirleme konusundaki deneyimimiz sayesinde size en iyi hizmeti veriyoruz.

Müvekkillerimizin Görüşleri

Sıkça Sorulan Sorular

Ankara Anlaşması (ECAA Agreement) Avrupa Birliği ile işbirliği anlaşması imzalamış olan ülkelerin vatandaşlarına, Birleşik Krallık tarafından verilen bir iş kurma izni vizesidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Avrupa Birliği Ülkeleri ve İngiltere arasında imzalanan, Ankara Anlaşması çerçevesinde serbest meslek vizesi başvurusunda bulunarak İngiltere’de ticaret yapma ve yerleşim hakkı elde edebilirler.
Ankara Anlaşması vizesi başvurusuyla İngiltere'de kendi işinizi kurabilir yani serbest meslek sahibi olabilir ve bu işi 4 yıl boyunca devam ettirebilmeniz halinde süresiz oturum izni alabilirsiniz. Süresiz oturum izni ile artık İngiltere'ye girerken vize almak zorunda kalmazsınız. Ayrıca bu izinle, İngiltere'de oturum ve çalışma hakkı elde edersiniz. Süresiz oturum iznini almanızdan bir yıl sonra da Birleşik Krallık pasaportu başvurusu yapabilirsiniz.
İcra edeceğiniz iş için bir alt limit tutarı yoktur ancak başvuru sırasında hazırlanacak iş planında yapacağınız iş ile ilgili masrafları karşılayacak ve işinizden gelir elde edinceye kadar (en azından birkaç ay için) kendinize bakacak kadar paranızın olduğunu ispatlamanız gerekir.
Ankara Anlaşması’nda vize ilk olarak bir yıllıktır. Bir yılın ardından tahahhüt ettiğiniz gibi işinizi sürdürür, yasal yönetmeliklere uyar ve zamanında vize başvuru yaparsanız, vizeniz üç yıl daha uzatılır. Üçüncü yılın sonunda süresiz oturum izni başvurusu yapabilirsiniz.
Bu vizeyi aldığınızda, bakmakla yükümlü olduğunuz kişileri yanınızda götürebilirsiniz. Ancak 18 yaşından büyük çocuğunuz varsa, onların ayrıca başvuruda bulunması gerekir. Ayrıca aile bireyleriniz İngiltere'ye geldikten sonra istedikleri işte çalışabilirler. Onlar için kendi işini yapma zorunluluğu yoktur.
Ankara Anlaşması vizesine sizin adınıza Türkiye’den başvurabileceğimiz gibi İngiltere'den de başvurabiliriz. İngiltere içinde yapılacak başvurularda İngiltere ’de yasal yollar ile bulunmanız (turist, öğrenci v.b. vizelerden biri ile) gerekmektedir. Başvuru için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İletişim

48 Warwick Street, Londra W1B 5AW

Tel: +44(0)20 7292 2972 • Fax: 020 3384 0199 • E-mail: info@ukvisas.com

İletişim Formu