İngiltere Yatırımcı Vizesi (Tier 1)

İngiltere Yatırımcı Vizesi (Tier 1) konusunda uzmanız.

Bu konuda gerçekçi ve faydalı bir danışmanlığa ihtiyacınız varsa, doğru yerdesiniz. Danışmanlarımızdan biriyle hemen görüşmek için +44 20 3808 2599‘yı arayabilirsiniz.

Tier 1 İngiltere Yatırımcı Vizesi kimler için uygundur?

Tier 1 (Yatırımcı) tipi vize, yüksek gelir grubundaki bireylere aileleriyle birlikte Birleşik Krallık’a yerlesme imkanı sunmaktadir. Her yıl yalnızca birkaç yüz kişiye verilen bu vize türü konusunda başarılı bir geçmişi olan danışmanlık şirketi sayısı da oldukça azdır. Biz, bu tür yatırımcı başvurularını 10 yılı aşkın süredir hazırlamaktayız.

Vize süresi ve yatırım miktarı ne kadar?

Tier 1 (Yatırımcı) vizesi, asıl başvuru sahibi ve birinci dereceden akrabalarını (Eş ve 18 yaşın altındaki çocuklar) kapsamaktadır. Yatırımcı Vizesi, ilk aşamada 3 yıl 4 ay süreyle verilmekte ve Birleşik Krallık’ta belgelerle kanıtlanmış 2 milyon sterlinlik bir yatırımı gerektirmektedir. 3 yil boyunca yatiriminizi devam ettirdiginizde vizenizi 2 yil daha ayni kategori altinda uzatabilir ve toplam 5 yil sonunda suresiz oturum iznine basvuru yapabilirsiniz.

İngilizce bilmek gerekiyor mu?

Tier 1 yatırımcı vizesini alabilmek için İngilizce dil yeterliliği sunmaya gerek yoktur.

Bu vize ile iş, çalışma ve işletme faaliyetlerinde bulunabilirsiniz.

Suresiz oturum hakkı almak için

Tier 1 Yatırımcı Vizesi ile Birleşik Krallık’ta suresiz oturum hakkı almak için gereken süre, yapılan yatırımın miktarına bağlı olarak değişmektedir:

Yapılan yatırım miktarı Suresiz oturum hakkı için
Birleşik Krallık’ta geçirilmesi gereken süre
£2,000,000 5 yıl
£5,000,000 3 yıl
£10,000,000 2 yıl

 

Vizeyi aldıktan sonra Birleşik Krallık dışında yaşayabilir miyim?

Tier 1 Yatırımcı Vizesi sahibinin, bir yıl içerisinde Birleşik Krallık dışında geçirebileceği süre toplam 180 gündür.

Birleşik Krallık vatandaşlığına geçmek mümkün mü?

Tier 1 Yatırımcı Vizesi sahipleri, yaptıkları yatırımın miktarına göre belirlenen bir süre sonunda Birleşik Krallık vatandaşlığına başvurabilirler.

Yapılan yatırım miktarı Vatandaşlık başvurusu için
Birleşik Krallık’ta geçirilmesi gereken süre
£2,000,000 6 yıl
£5,000,000 5 yıl
£10,000,000 5 yıl

 

Yapılacak yatırımın şekli

İngiliz ekonomisine yatırım şu şekilde yapılabilir:

  • Birleşik Krallık hükümet bonosu satın almak.
  • Birleşik Krallık’ta kayıtlı aktif ve ticaret yapan şirketlerden bono almak, hisse almak ya da sermaye kredisi (sermaye ikrazı) sağlamak.

Birleşik Krallık’ta kayıtlı aktif ve ticaret yapan şirketlerden hisse satın alma ya da sermaye kredisi sağlama (sermaye ikrazı) yoluyla yapılacak yatırımlar İngiliz Sterlini dışındaki para birimleriylede olabilir.

Başvuru için yaş sınırı var mı?

Asıl başvuru sahibinin en az 18 yaşında olması gerekmektedir.

Göçmenlik Kuralları, ebeveynlerinin başvuruyu desteklemesi ve yerine getirilen bakım düzenlemelerinden memnun olduklarını teyit etmesi koşuluyla, 18 yaşındaki çocukların Tier 1 Yatırımcı Vizesine başvurmasına imkan vermektedir. Yatırımcı Vizesi sahibi çocukların lise bitirme sınavları için özel bir okulda eğitim almalarına ve daha sonra üniversiteye geçmelerine izin verilir. Yani bu yolu tercih ederek, 22 yaşına bastıklarında Birleşik Krallık’ta sınırsız oturum hakkı elde edebilirler. Bu yol, oturum hakkı elde etmek için Tier 4 Öğrenci Vizesi kategorisine göre daha basittir. Ayrıca, bu kişiler aşağıda belirtilen ikamet şartlarının yerine getirilmesine bağlı olarak 24 yaşına geldiklerinde İngiliz vatandaşlığına geçiş imkanı elde edebilirler.

İngiliz vatandaşlığına hak kazanmak için sağlanması gereken oturum şartları nasıldır?

Burada önemli bir bilgiyi gözden kaçırmayınız: İngiliz vatandaşlığı ve Birleşik Krallık’ta süresiz oturum hakkı birbirinden farklı konulardır ve ikisi için yerine getirilmesi gereken ikamet koşulları da farklıdır. Tier 1 Yatırımcı Vizesi sahipleri 12 aylık bir periyot boyunca toplam 180 günü Birleşik Krallık dışında geçirme hakkında sahipken (yerleşim haklarını tehlikeye atmadan), İngiliz vatandaşlığına başvuru söz konusu olduğunda Birleşik Krallık’taki 5 yıllık oturumları boyunca ülke dışında geçirdikleri toplam sürenin 450 günü aşmamış olması şartı aranmaktadır. Ayrıca, son 12 aylık periyotta bu sürenin 90 günü geçmemiş olması da gereklidir. Bu, uzun vadede İngiliz vatandaşlığını düşünen tüm potansiyel başvuru sahiplerinin göz önünde bulundurması gereken bir noktadır.

İngiltere Yatırımcı Vizesine nasıl başvurabilirim?

+44 20 3808 2599 numaralı telefonu arayarak danışmanlarımızdan biriyle hemen görüşebilirsiniz.

Diğer İngiltere vizesi tipleri için gerekli bilgiyi Girişimci Vizesi ve Aile Vizesi sayfalarımızdan bulabilirsiniz.

UKVISAS, İngiltere göçmenliği konusunda her tür uzman tavsiyesi ve gerekli desteği sağlayan alanında deneyimli bir göçmen danışmanlığı şirketidir. İngiliz İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir kurum değildir. Göçmenlik konusunda genel bilgiler ve formlara İngiltere İçişleri Bakanlığı internet sitesinden ücretsiz olarak ulaşılabilir: www.ukba.homeoffice.gov.uk

İletişim

1 Albemarle Street, Mayfair, London, W1S 4HA

Tel: +44 20 3808 2599 • Fax: 020 3384 0199 • E-mail: info@astons.com

İletişim Formu